Tips voor een geslaagde feestelijke outfit

Tips voor een geslaagde feestelijke outfit

Wie aan een feestje denkt, die denkt ook meteen aan leuke feestkleding zoals feestjurken of knappe kostuums. Iedereen heeft wel een outfit in zijn of haar kast hangen die er enkel uit komt voor speciale gelegenheden. Nu past niet elke outfit bij iedere gelegenheid. Hoe weet je nu wanneer je die glinsterende feestkleding uit je kast mag halen of wanneer je boho chic kostuum geschikt is voor de gelegenheid? Met de volgende tips en tricks van www.topcadeau.nl shop je vanaf nu steeds dé geslaagde feestkleding voor elke specifieke gelegenheid!

Wat verstaan we onder feestkleding?

Elk feestje is anders, dus als vrouw moet je ook meerdere feestjurken in je kast hebben hangen en als man is één net pak ook niet altijd voldoende. Houd rekening met het type gelegenheid en het type genodigden. Vaak worden in de uitnodiging voor een feestje reeds kledingvoorschriften vermeld, populair hier zijn black tiecocktailboho chic, of smart casual. Bij deze laatste stijl mag het al iets losser dan bij een black tie event. Vraag gerust wat meer info aan de gastheer of -vrouw wanneer je niet zeker bent over je feestkleding.

Als er geen specifieke dresscode wordt aangegeven, dan kijk je naar de omgeving, de aanwezigen en de gelegenheid. Zo zul je een ander type feestkleding aantrekken wanneer je met collega’s een eindejaarsfeestje houdt dan wanneer je met vrienden op stap gaat voor oud en nieuw. Voor een cocktailparty kun je kiezen voor een cocktailjurk, eventueel met een leuke hoed wanneer het feest buiten doorgaat. Heren kiezen hier voor een chino met nette bloes en eventueel ook een bijpassende hoed.

feestkleding

Ga niet lopen met de aandacht

De eerste tip is meteen een zeer belangrijke. Heb respect voor het feestbeest. Niet elk feestje wordt gegeven voor één persoon specifiek. Maar wie uitgenodigd is voor bijvoorbeeld een lentefeest, verjaardagsfeest of welkomstfeest, dat ter ere van één iemand speciaal wordt georganiseerd, die houdt zijn feestkleding beter feestelijk, maar niet over the top. De aandacht moet naar het feestbeest gaan, want die mag schitteren op zijn eigen feestje! Iets discretere jurken of een klassiek kostuum zijn in dit geval aan te raden.

Zo is ook witte feestkleding uit den boze wanneer je uitgenodigd bent op een huwelijksfeest. Houd er rekening mee dat enkel de bruid dit voorrecht heeft op haar dag! Houd je toch van een jurk in een lichtere kleur? Kies dan voor beige, goud of zilver, maar pimp je outfit met kleurrijke accessoires om je voldoende te onderscheiden van de bruid. Uiteraard kun je met het bruidspaar bespreken wat de dresscode zal zijn. Hou je aan deze kledingvoorschriften, maar zorg dat je feestkleding niet gaat lijken op die van het gelukkige paar.

Durf te experimenteren

Misschien werk jij doordeweeks op kantoor of draag je een uniform. Wanneer je uitgenodigd bent op een feestje, dan mag je best eens wat gedurfder zijn. Kies eens iets anders dan het blauwe klassieke kostuum of je vertrouwde LBD (little black dress). Glitters zijn zeer feestelijk en kunnen ook mannelijke feestkleding een extra touch geven. Een kostuumvest waarbij de revers glitteren of afgewerkt zijn in velours of zijde zijn maar een paar details die je gewone outfit veranderen in echte feestkleding.

Een dame kan niet snel overdressed zijn op een feestje. Kies in eerste instantie iets waar je je goed in voelt en niet omdat je denkt dat het zo hoort. Hou jij van lange dromerige jurken, boho chic stijl met vlechten in je haar? Of past bij jou eerder een leuke cocktailjurk met gekleurde stippen, leuke pumps en bijpassende handtas? Op een feestje mag je experimenteren met je feestkleding, maak hier zeker gebruik van!

Op een rijtje

  • Ga geen feestkleding shoppen voordat je de uitnodiging hebt gekregen voor een feestje, een specifieke dresscode zal misschien gevraagd worden;
  • Zoek inspiratie online als er kledingvoorschriften worden gesuggereerd, Pinterest en Instagram bieden een bom aan inspiratie;
  • Durf! Een feestje is de ideale gelegenheid om wat gedurfder, sexy, kleurrijk en leuk uit de hoek te komen, maak gebruik van deze gelegenheid;
  • One fits all is niet van toepassing voor je feestkleding, zoek de gepaste outfit voor de juiste gelegenheid;
  • Steel niet de aandacht van het feestvarken, je outfit mag gezien worden, maar jij staat niet altijd in het middelpunt.

Besluit

Op een feestje moet je vooral genieten, wie van tevoren goed nadenkt over zijn feestkleding en dit correct plant, die kan zijn volle aandacht op het feestje vestigen zodra de dag aanbreekt. Durf eens wat extra kleur of textuur in je look aan te brengen en experimenteer met accessoires, schoenen en eventueel een hoed. Feestjes komen niet elke dag voor, het is dus zeker de boodschap om er optimaal van te profiteren en te schitteren in jouw feestkleding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *