Tips omtrent het selecteren van de juiste sok

Tips omtrent het selecteren van de juiste sok

Sokken je kunt niet zonder. Misschien niet het meest spannende onderdeel van een outfit, althans doorgaans niet. Laatst kwamen er een aantal beroemdheden en prominente publieke figuren in het nieuws zoals de Canadese prime minister met zeer opvallende print sokken. Maar dat zijn echt uitzonderingen. Over het algemeen, sokken en dan met name bij de mannen zijn een saaie aangelegenheid een formaliteit.

Maar toch, toch gaan we nog vaak genoeg de boot in als we niet goed opletten bij het shoppen van sokken. Bij deze in dit artikel een reminder van de zaken waar je op moet letten.

Les 1: goedkoop is vaak duurkoop. Ja leuk sokken paar voor 10 cent bij de Action. Maar denk nou zelf hoe goed kunnen sokken zijn die goedkoper zijn dan 1 Euro? Gaat het hier om hoogwaardig katoen? Of synthetische plastic rotzooi? Dit soort sokken, voor stuntprijzen op eerste gezicht lijkt prima. Maar dit zijn de valkuilen. Ze zijn niet naadloos, en de naad voelt IRRITANT aan zeg! Of ze zakken constant af. Of er zit binnen no time al een scheur in.

Tip: top kwaliteit sokken, zie hemdvoorhem.nl.

Les 2: juiste sok, juiste gelegenheid. Kan zijn dat er all round sokken zijn die eigenlijk altijd kunnen maar doorgaans wil je een toegewijde sok voor iedere gelegenheid en ieder seizoen. Een sneakersok voor wanneer je een korte broek draagt bijv. Of sportsokken (zoals deze) voor tijdens een potje zaal voetbal.

Les 3: juiste materiaal. De beste sokken bestaan doorgaans uit een mix van fabrics zoals katoen, elastaan en misschien wel wat hoogwaardig merino wol. Kies niet voor 100% katoen sokken en zeker niet voor geheel synthetische sokken. Elastaan en zo een klein percentage is prima dit helpt met het zorgen voor enigszins flexibele sokken, maar koopt niet sokken die geheel uit synthetisch materiaal bestaan die gaan niet lang mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *