cocktailjurken: Een jurk voor alle gelegenheden

cocktailjurken: Een jurk voor alle gelegenheden

tosenso-nlVrijwel iedere vrouw heeft er wel eens een aangehad. Een cocktailjurk. Maar waar komt de cocktailjurk eigenlijk vandaan? En wie heeft de benaming cocktailjurk eigenlijk voor het eerst bedacht? Laten we beginnen bij het begin.

geschiedenis

De eerste die met de term cocktailjurk op de proppen kwam was Christian Dior. Christian Dior gaf in de jaren 40 het ‘beestje in ieder geval een naam’ de cocktailjurk.

Wanneer draag je nou eigenlijk een cocktailjurk?

Een cocktailjurk is zowel goed bij een gala maar zal ook zeker niet misstaan bij een avondje stappen met vriendinnen. Als het een zeer formeel gala is dan kun je natuurlijk beter in een galajurk gaan maar de net iets minder formele evenementen zoals bijvoorbeeld een trouwerij kun je goed wegkomen met de cocktailjurk. En de Cocktailjurk is natuurlijk altijd handiger dan een galajurk omdat tegen het einde van een bruiloft de voetjes nogal eens van de vloer willen gaan en dan is net wat meer bewegingsvrijheid wel welkom.

Een paar typeringen van de cocktailjurk zijn:

  • tijdloos
  • veelzijdig
  • kort
  • speels maar toch formeel

Wat betreft het materiaal van de cocktailjurk worden de jurken vaak gemaakt van de meest luxe stoffen zoals satijn en kant.

Omdat cocktailjurken vroeger veelal zwart waren is het beeld van een zwarte cocktailjurk bij veel mensen blijven hangen. Daar is inmiddels een verandering in gekomen en kun je kiezen uit eigenlijk alle mogelijke kleuren.

Waar je bij de kleurkeuze vrijwel alle kleuren kunt kiezen is het met de schoenkeuze anders gesteld. Bij een cocktailjurk horen gewoon schoenen met hakken. Welke kleur hakken maakt niet uit zolang er maar hakken onder zitten.

Waar je verder op moet letten wat betreft accessoires zijn bijpassende sieraden en een tas.

Alles moet natuurlijk wel op elkaar afgestemd zijn maar dat geld natuurlijk voor alle mode artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *