Vier tips voor het dragen van een rood jurkje

Vier tips voor het dragen van een rood jurkje

Vier tips voor het dragen van een rood jurkjeDe rode jurk is een prachtige manier om op te vallen op ieder feestje. Rood is de kleur van passie, spanning en vrouwelijkheid, dus het is een goed keuze als je echt wil opvallen. Bovendien is het een kleur die prima te combineren valt met veel accessoires. Hier lees je vier tips die jou helpen, om een rode jurk te vinden die het beste past bij jou, en het te dragen op de best mogelijke manier.

1: Welk rood jurkje past bij jou?

Uiteraard moet je een jurk uitzoeken die past bij je lichaamsbouw. Ben je wat kleiner van stuk, dan werkt het om felle rode kleuren te dragen, die de aandacht op je lichaam vestigen. Heb je veel curves, dan kun je juist kiezen voor donkere kleuren. Maar bij een rode kleur is het ook belangrijk een jurk te vinden die matcht met je huidskleur. Heb je zeer lichte huid, dan kun je het beste gaan voor donkere kleuren. Met een donkere huid is het juist mooier om te contrasteren met felrode of oranje roodkleuren.

2: Een flexibele jurk is een goede keuze

Met een rode jurk kan je in principe alle kanten. Heb je één rode jurk in je garderobe, dan kun je dus ook het beste kiezen voor een model en stijl die je op veel gelegenheden aan kunt doen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke V-hals, of een jurk met lange mouwen. Daarmee kun je vrijwel overal goed voor de dag komen – of het nu gaat om een officiële of casual gelegenheid.

3: Schoenen: welke kleur?

Bij een rode jurk draag je lichte schoenen. Match ze met je huidskleur, of kies voor (gebroken) wit. Dit leidt de aandacht niet teveel af van de rode jurk zelf, en laten je benen langer lijken. Kies in geen geval voor donkere of bruine schoenen – dat is een grote fout bij een rood jurkje.

4: Niet teveel accessoires

Een rode jurk trekt enorm de aandacht. Daar wil je dan ook niet teveel accessoires bij dragen: dan wordt het geheel namelijk erg druk. Kies dus voor rust en elegantie: één ketting of één paar oorbellen, die het jurkje begeleiden maar niet overstemmen. Om diezelfde reden is het ook een goed idee om de make-up niet al te zwaar aan te zetten. Natuurlijke make-up werkt bij rode jurkjes het allerbest: zo kom je stijlvol over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *