Zwarte shirts komen tijdens elke gelegenheid van pas

Zwarte shirts komen tijdens elke gelegenheid van pas

De t-shirts van ShirtsofCotton zijn gemaakt van American Cotton. De kledingstukken zijn dan ook van zeer hoge kwaliteit. Omdat de katoenen shirts al zijn voorgewassen en voorgekrompen hebben ze na enkele wasbeurten nog steeds een perfecte pasvorm. Met zwarte shirts is het echter lastig om de juiste kleur te behouden. Een paar tips die je helpen bij het wassen.

Zwarte shirts wassen

Met slechts een paar handelingen kun je een zwart t-shirt ook écht zwart houden. Een tip is om tijdens het wassen van de kleding zout in plaats van waspoeder te gebruiken. Voeg er vervolgens ook een kopje natuurazijn aan toe. Deze verwijdert onder andere vervelende kalkresten. Voor een lekkere geur voeg je tenslotte een beetje waspoeder toe. Zwarte shirts blijven ook van goede kwaliteit wanneer je ze binnenstebuiten keert. Zo voorkom je meteen dat het opdruk van een t-shirt vervaagd. Het zou immers jammer zijn wanneer je het shirt al na een keer niet meer wilt dragen.

Slim-fit model

slim fitZwarte t-shirts mogen niet ontbreken in je garderobe. Ze komen namelijk tijdens elke gelegenheid uitstekend van pas. De kleding van ShirtsofCotton zit ook nog eens als gegoten. Mede dankzij de speciale katoenweving valt de zachte stof namelijk perfect om je lichaam heen. De shirts zijn dan ook ontworpen volgens het ‘slim-fit’ model. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld geen last hebt van vervelende naden. Daardoor kun je een zwart t-shirt prima dragen onder een blouse of overhemd. Dankzij dit ondershirt blijf je altijd heerlijk warm. Ondanks meerdere kledingstukken zweet je aantoonbaar minder in een zwart shirt. De katoenen shirts nemen het zweet namelijk gemakkelijk op. Bovendien zijn eventuele plekken minder goed te zien op de kleur zwart.

Bescherming tegen UV-straling

De collectie van ShirtsofCotton is zowel verkrijgbaar met korte als lange mouwen. Je kunt de zwarte shirts dan ook het hele jaar door dragen. Zo staan ze prima boven een korte of lange broek in de zomer, terwijl ze in de winter te dragen zijn als ondershirt. Een zwarte kleur brengt bij hete temperaturen nog meer voordelen met zich mee. Zwart is namelijk minder vatbaar voor UV-straling dan de kleur wit. Voor bescherming tegen de zon is het dan ook een prima kledingstuk. Onderzoek heeft uitgewezen dat zwart dezelfde werking heeft als factor 50 van zonnebrandcrème. Wit daarentegen heeft slechts een factor 25.

Echt zwart dankzij het CMYK-kleurensysteem

ShirtsofCotton heeft haar collectie met oog voor detail ontworpen. Zo is er naast de pasvorm veel aandacht besteed aan de juiste kleur. De t-shirts moesten namelijk de perfecte zwarte kleur hebben. Maar hoe creëer je nu écht zwart? Ten eerste is daar een goed dekkingspercentage voor nodig. Om het beste resultaat te bereiken gebruikt men het zogeheten ‘CMYK’ kleurensysteem, wat staat voor ‘cyan’, ‘magenta’, ‘yellow’ en ‘key’. Deze basiskleuren inclusief zwart worden door ontwerpers veel gebruikt bij het maken van t-shirts. Doorgaans beschouwen zij 50/40/40/11 als de beste CYMK verhouding. Voor een diepe zwarte kleur wordt meestal 50 procent cycaan, 40 procent magenta en geel en 100 procent zwart gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *